Модераторы: Vadim Deruzhinsky, Andrey Ladyzhenko, Станислав Матвеев, Pavel
Anile писал(а):Мало того, еще и газ с нефтью по низким ценам... запросто так
Ну, спадар Lemmy, так і разумейце. Гэта тое, што мне асабіста прыходзіць у галаву пасля прагляду каментаў некаторых жыхароў Беларусі на гэтай галінцы. Верагодна, далёка не толькі мне. І не безпадстаўна. Бо калі ад каментаў наведвальнікаў форуму з Украіны, якія тычацца Расеі, абураецца Сібірак, то яго магчыма зразумець. Таму што ідзе гаворка аб яго краіне, і яго патрыятызм тут "на сваім месцы". Вашыя ж (у ты ліку) тут коменты, якія, здаецца, часам далёка пераўзыходзяць па эмацыйнаму накалу і абразах апанента выказванні Сібірака, зразумець звычайнаму чалавеку ў іх матывацыі немагчыма. Бо, калі Вы не расеец, то якая вам па сутнасці справа да тэмы аб Расеі з Украінай??? Чаго гэта вас так дужа чапляе? Без вас не будзе каму Рассеюшку абараніць???Lemmy писал(а): А это как понимать?Pavel писал(а):Дарэчы аб інтэграстах.. ..Ніяк не зразумею, чаму гэтыя беларускія (пераважна) інтэграсты так ахвотна ліюць памыі на суседнюю Украіну ды украінцаў (нават калі жывуць ледзь не на самай мяжы з нашымі паўднёвымі суседзямі). Але ж пры тым, як толькі пачуюць нейкую крытыку ў бок Расеі ці расейцаў, адразу ж талпой, абганяючы адзін аднаго, адчайна кідаюцца наперад з поўным нянавісьці крыкам а-ля: "Ты мне маю Рассеюшку не трожь!!!", "Рукі прэч ад Рассеюшкі", ігд.![]()
Здавалася б, калі яны такія ўжо заядлыя інтэграсты, то чаго ж у іх столькі непрыкрытай нянавісьці да сваіх украінскіх братоў?? Ці ім толькі расейцы - браты?? А украінцы - наадварот?
Мне часам здаецца, што яны нават не людзі, а нейкія яшчэ жывыя абломкі савецкай імперыі. Імперыі ўжо 22 гады як няма, а тыя інтэграсты, як заведзеныя, усё яшчэ гатовыя за яе ісьці ў апошні бой. Супраць сваёй краіны за суседнюю, нашчадка той крыважэрнай знікшай імперыі.
п.с. Між іншым, на Беларусь і беларускае (мову, дзяржаву, гісторыю, памяць, ігд.) частка з іх без праблем гатовыя пры тым пакласьці "з прыборам". А вось мілая іх сэрцу Рассея-матухна - зусім іншая песьня.
імхо: Беларусі і беларусам трэба нешта рабіць, каб пазбавіцца наступстваў "абмаскальваньня" беларусаў, якое мела месца за савецкім часам.
Глядзіце выдзеленае чырвоным. У ім і адказ на вашае пытаньне.адчайна кідаюцца наперад з поўным нянавісьці крыкам а-ля: "Ты мне маю Рассеюшку не трожь!!!", "Рукі прэч ад Рассеюшкі", ігд.
Если мона,то ссылку киньте,кто и когда так говорил.
Единственный на этот момент человек,который не кладёт "с прибором" на мову-это Вы.За это только Вас и можно уважать.
Somebody писал(а):Еще ИМХО. Россия - фуфел. Сказка. Призрак. Там нет денег. Там нет порядка и капитализма. Там... там вообще хрен поймешь что. У Беларуси есть один единственный шанс на выживание как страны. 1) экономическое выживание - это, как Украина войти в зону свободной торговли с ЕС. Рынок РФ для РБ закрыт. 2) Политическое выживание. Это вступление в НАТО и ракеты под Смоленск СРАЗУ. Закрывания криников и прочая лабуда, которой РФ пользуется теперь - перестанет быть. 3) Вступление в ЕС. Других вариантов нет. Все отличного от изложенного - северо-западный кран Российской империи, раздолбанные дороги, алигархат, засцанные подъезды, полное отсутствие денег и вымирание страны.
Так вот,я тоже не говорил об вашей краіне(неважно Ирландия это или Беларусь),какое Вам дело до Украины?С чего Вы взяли,что я всю Расеюшку защищаю или Вы за меня додумывать стали?А быть может не стОило отвечать тому COOLу,пускай бы и дальше показывал свою "грамотность" с пренебрежительными ссылками в адрес соседней страны? Мне вот интересно,допустим,ну чисто теоритически,хотя понятно что этого не может быть,но на чуть-чуть: чтобы Вы и не только Вы сделали с тем же СИБИРЯКом если бы он додумался (в чём сильно смневаюсь) выложить про чью-либо страну подобное тому.что выкладывал COOL? И казалось бы ещё,а какая Вам справа до того,что я ещё,например,имею что-то против Латвии и некоторых её представителей? Это ведь моё право,как и право того же COOL с Эгилом думать о других или нет?Таму што ідзе гаворка аб яго краіне, і яго патрыятызм тут "на сваім месцы".
Pavel писал(а): Единственный на этот момент человек,который не кладёт "с прибором" на мову-это Вы.За это только Вас и можно уважать.
Спадзяюся, не толькі за тое. Да і пры чым тут мова??
Не знаю,заметили Вы или нет,но Вы пока что единственный из всех урапатриотов синеокой,который говорит и излагается на роднай мове. Что я не так Вам сказал-то?п.с. Між іншым, на Беларусь і беларускае (мову, дзяржаву, гісторыю, памяць, ігд.) частка з іх без праблем гатовыя пры тым пакласьці "з прыборам". А вось мілая іх сэрцу Рассея-матухна - зусім іншая песьня.
Сибиряк писал(а):А что,я согласен,всем будет хорошо: парижанки наконец-то будут щеголять в "Мелавице",бюргеры сядут на трактора МТЗ,повыкидывают свои филипсы и грюндики и будут наслаждаться "Горизонтами"....Фермеры Европы,обрадовавшиеся белорусскому молоку и сыру,со вздохом облегчения перестанут мучится на полях и присоединятся к гей-парадам,как и итальянские мебельщики....
Росиянцы тоже не останутся в накладе,на сэкономленные от братства с БР 10 млрд.баксов в год( которых всё равно нет),можно будет провести ещё одну Олимпиаду.Летнюю.На Камчатке.Российские олигархи скупят интересующие их белорусские предприятия гораздо дешевле,по рыночным ценам и завезут на них узбеков.
Белорусские крестьяне,наконец-то смогут работать на своих комбайнах,а то из 5000 комбайнов купленных в России,3000 белорусские,по-этому росиянские заводы совсем обленились-ничего не выпускают.
Опять же на нефти-газе,можно поднять ещё денег и построить скоростную ж.д. до Уфы или 6-е кольцо вокруг Москвы.
Короче всем будет хорошо,нет вариантов,значит нет.....
Вялікі дзякуй, Lemmy, за гэткую Вашую ўпэўненасць, што ў мяне схаваны больш шчыры ды цікавы суразмоўца! На самой справе, тое, што я тут - мадэратар, наўрад ці неяк змяняе маю манеру выказвацца. Я такі ж жывы чалавек, як і ўсе іншыя. Маю свой пункт гледжання, які часам выказваю. І не прэтэндую на тое, што ён - ісціна ў апошней інстанцыі.Lemmy писал(а):Сугубо моё личное мнение:не будь на Вас бремени модератора,я уверен.что Вы бы были более откровенным и интересным собеседником.
Сибиряк писал(а):Вы меня тоже не слабо позабавили,тем более,что к квасным патриотам я не отношусь.
Сибиряк писал(а):....
Ага,А_А_А_А! И побежали с выпучеными глазами скупать спички и соль.......Это Вы ещё ничего не видели,а мы уже пережили кучу денежных реформ,дефолт,кризис....Напугали ежа....
![]()
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 3