ПОИСКИ БЕЛАРУСКОЙ НАЦИИ

Модераторы: Vadim Deruzhinsky, Andrey Ladyzhenko, Станислав Матвеев, Pavel

Re: ПОИСКИ БЕЛАРУСКОЙ НАЦИИ

Сообщение Holod » Ср дек 24, 2014 8:11 pm

Vadim Deruzhinsky писал(а):Нет никаких предположений!

«Владимир Некляев, Андрей Санников — это люди, которые сегодня финансируются Россией». Так заявил в интервью «Фигаро» Александр Лукашенко. Заявил Лукашенко. Перед выборами.
Обычный предвыборный вброс с навешиванием ярлыков на кандидатов, а вы его подхватываете. Да и про делегатов как-то мутно:
Дракохруст: Александр, предположение о том, что кампания «Говори правду» – российский проект, высказывалось настолько часто, что уже само по себе стало фактом общественной жизни, независимо от того, откуда у кампании средства на самом деле. Но в контексте нашей дискуссии вспоминается риторический вопрос лидера кампании Владимира Некляева: «Почему говорить правду за российские деньги плохо?». Как Вы считаете? И, к слову, а россияне за свои деньги ничего не попросят?
Федута: Во-первых, я не знаю, что и у кого собираются россияне просить за свои деньги, но я хорошо знаю, что те небольшие деньги, которые есть у кампании «Говори правду», россиянам не принадлежат. Что же касается ответа на риторический вопрос Владимира Прокопьевича Некляева – почему говорить правду за российские деньги плохо, а за американские – хорошо? Правду надо говорить всегда. Россия сейчас говорит полуправду: она говорит о том, что исчезали люди, что Лукашенко – диктатор, но она не говорит, почему все это стало возможно и почему она до сих пор этого не замечала. Поэтому те, кто раньше не верил России, имеют основания не верить ей и сейчас.
Holod

Сообщение Pavel » Ср дек 24, 2014 8:17 pm

Пагаджуся з Холадам. Някляеў ды Саннікаў - людзі, якія як мінімум заслугоўваюць найвысшай пашаны ды павагі ад беларускага народа! Асабіста ведаю блізкую радню Някляева, яго брата ды іх сям'ю: Усе яны - найдастойнейшыя людзі!!! Ён павінны быў кіраваць краінай, а не гэтае калгаснае мурло. Кіраваць павінны найлепшыя з нас, а не найгоршыя.
Pavel
Модератор

Сообщение Holod » Ср дек 24, 2014 8:31 pm

Pavel писал(а):Пагаджуся з Холадам. Някляеў ды Саннікаў - людзі, якія як мінімум заслугоўваюць найвысшай пашаны ды павагі ад беларускага народа! Асабіста ведаю блізкую радню Някляева, яго брата ды іх сям'ю: Усе яны - найдастойнейшыя людзі!!! Ён павінны быў кіраваць краінай, а не гэтае калгаснае мурло. Кіраваць павінны найлепшыя з нас, а не найгоршыя.

Соглашусь. Некляева, называющего себя литвином, скорее назову латентным русофобом, чем агентом Кремля.

Но хватит флудить, VD нам не простит.
Сегодня день рождения Адама Мицкевича! Стоит перечитать "Конрада Валленрода", как раз по теме нашего маленького флудоспора.
Holod

Сообщение Vadim Deruzhinsky » Ср дек 24, 2014 9:10 pm

Holod:

Соглашусь. Некляева, называющего себя литвином, скорее назову латентным русофобом, чем агентом Кремля.
Но хватит флудить, VD нам не простит.

Ох… За кого вы меня принимаете? Я такой же, как вы. Один из вас.
Vadim Deruzhinsky
Модератор

Сообщение Holod » Ср дек 24, 2014 10:07 pm

Vadim Deruzhinsky писал(а): Я такой же, как вы. Один из вас.

Как и Некляев! Поэтому о человеке, написавшем поэму "Полонез" (часть которой вы лично цитировали в статье) говорить, что он запутинец - ну не знаю... тогда я закимченынец.
Holod

Сообщение psv-777 » Чт дек 25, 2014 7:46 am

Стекла били по просьбе Саши.
psv-777

Сообщение Иван Скиндер » Чт дек 25, 2014 10:36 pm

Изображение

"Бонд. Джеймс Бонд".
Иван Скиндер

Сообщение Vadim Deruzhinsky » Чт дек 25, 2014 10:52 pm

Pavel:
Пагаджуся з Холадам. Някляеў ды Саннікаў - людзі, якія як мінімум заслугоўваюць найвысшай пашаны ды павагі ад беларускага народа! Асабіста ведаю блізкую радню Някляева, яго брата ды іх сям'ю: Усе яны - найдастойнейшыя людзі!!!

Значит, меня неправильно поняли. Я тоже считаю, что Некляев и Санников – это достойные люди, каждый из них на месте президента Беларуси в сто раз лучше Лукашенки. А мне как писателю Некляев особо симпатичен и близок.

Но! Зачем они перед выборами поехали на аудиенцию с Путиным? Хитрость двух дилетантов в сфере крайне грязной политики? Нет, это не они обхитрили Путина и Лукашенко, а стали жертвами.

Это была огромная ошибка, что я и хотел тут сказать.
Vadim Deruzhinsky
Модератор

Сообщение magambaman » Чт дек 25, 2014 11:04 pm

Выбирая из двух зол меньшее.Кто-то выбрал меньшее.
На сколько это было морально...
Бу-га-га!
И что теперь?
magambaman

Сообщение Иван Скиндер » Пт дек 26, 2014 10:07 pm

Изображение

Тут увогуле дзе ня ткні — кожны чацьвёрты паходзіць зь Беларусі, а то, можа, і больш. Як цяпер кажуць, панаехалі калісьці няслаба: было ж некалькі хваляў — і добраахвотна, і прымусова.

Изображение
Изображение

«Беларускія карані мае кожны трэці жыхар Прыбайкальля»

У працы, прысьвечанай культуры народаў Прыбайкальля, Алег Рудакоў піша, што выхадцы зь Беларусі былі ў складзе самых першых экспэдыцыяў казакоў і першапраходцаў у Сыбіры — праўда, як ваеннапалонныя Маскоўскай дзяржавы. На паходжаньне заснавальнікаў асобных паселішчаў сьведчаць самі назвы: прыкладам, вёска Літвінцава, якая бярэ пачатак ад канца XVII стагодзьдзя.

Другая хваля зьвязаная з удзелам беларусаў у паўстаньнях 1830 і 1863 гадоў. Асабліва пасьля ўдушэньня паўстаньня пад кіраўніцтвам Кастуся Каліноўскага этнічных беларусаў высылалі на прымусовае пасяленьне цэлымі вёскамі.

Трэцяе «прышэсьце», самае масавае, пачалося разам з аграрнай рэформай тагачаснага кіраўніка расейскага ўраду Пятра Сталыпіна. Паводле архіўных зьвестак, цягам 1902-1912 гадоў толькі ў Іркуцкую губэрню перасяліліся блізу 300 тысяч беларусаў (так, у Тулунскім раёне з паўсотні вёсак 124 заклалі беларусы). Сяліліся кампактна, называючы вёскі «па-свойску» — Аляксандраўка, Андрушына, Анучынск, Лідзінск, Васільеўка. Але ў шэрагу выпадкаў трэба было ўлічваць спэцыфіку мясцовасьці — зямлю ўсё ж даводзілася «арандаваць» у карэнных народаў, перадусім — буратаў. Таму беларускія таксама — Алкін, Бабагай, Ікей, Іргей, Каразей, Мугун, Сулкет, Чарчэт, Тургенеўка (ад бурацкага «старасты» Тургена) ды іншыя.

Чацьвёртая хваля — 1930-я гады. Апроч палітычных, сюды ад калектывізацыі беглі сяляне. Адна зь беларускіх вёсак цяперашняга Ніжнеўдзінскага раёну атрымала назву Віленск. Аднак абяцаньні стварыць умовы для аднаасобніцкіх гаспадарак выконваць ніхто не зьбіраўся — у 1939-м калгасы «накрылі» і Сыбір.

Астатнія хвалі датаваныя пэрыядам «разьвітога сацыялізму». Прыкладам, Брацкая і Усьць-Ілімская гідраэлектрастанцыі ўзводзіліся сіламі пераважна беларускіх будаўнікоў, а пасёлак Улькан на БАМе збудаваны камсамольскімі атрадамі зь Беларусі. Бальшыня людзей на радзіму ўжо не вярталіся.

Новых вымушаных перасяленцаў рэгіёну дадалі чарнобыльская катастрофа і вывад ракетных войскаў зь Беларусі. Як лічыць Алег Рудакоў, ледзь ня ў кожнага трэцяга жыхара Іркуцкай вобласьці ёсьць беларускія карані.

http://www.svaboda.org/content/bielarus-jaki-dahliadaje-mohilki-ziemliakou-u-zniscanych-vioskach-sybiry/26763876.html

"Бонд. Джеймс Бонд".
Иван Скиндер

Сообщение psv-777 » Сб дек 27, 2014 11:51 am

Калi яшчэ падлiчыць украiнцау-будзе швах :roll: Сiбiр-даеш у ВКЛ :!:
psv-777

Сообщение Иван Скиндер » Сб дек 27, 2014 12:27 pm

psv-777 писал(а):Калi яшчэ падлiчыць украiнцау-будзе швах :roll: Сiбiр-даеш у ВКЛ :!:

Изображение

"Бонд. Джеймс Бонд".
Иван Скиндер

Сообщение goward » Сб дек 27, 2014 12:59 pm

Vadim Deruzhinsky писал(а):Pavel:
Пагаджуся з Холадам. Някляеў ды Саннікаў - людзі, якія як мінімум заслугоўваюць найвысшай пашаны ды павагі ад беларускага народа! Асабіста ведаю блізкую радню Някляева, яго брата ды іх сям'ю: Усе яны - найдастойнейшыя людзі!!!

Значит, меня неправильно поняли. Я тоже считаю, что Некляев и Санников – это достойные люди, каждый из них на месте президента Беларуси в сто раз лучше Лукашенки. А мне как писателю Некляев особо симпатичен и близок.

Но! Зачем они перед выборами поехали на аудиенцию с Путиным? Хитрость двух дилетантов в сфере крайне грязной политики? Нет, это не они обхитрили Путина и Лукашенко, а стали жертвами.

Это была огромная ошибка, что я и хотел тут сказать.

Откуда у вас такая информация? Я знаю, что Некляев ездил на Радио станцию "Эхо Москвы " интервью давать и все. . А про Санникова вообще не слышал . Откуда эти сплетни?
goward
Модератор

Сообщение psv-777 » Вс дек 28, 2014 12:25 pm

Пачаму,пачаму паехали?Да потому,что в те времена ходила фишка-мол АГЛа можно заменить ТОКА с согласия Кремля(и это во многом правда).Счас в Кремль ехать-себе дороже.Крымнаш панимаешли :roll:
psv-777

Сообщение Иван Скиндер » Ср дек 31, 2014 12:22 am

Изображение
Изображение
Изображение

Стала пуста, сумна, самотна.
Некаторых зь гэтых людзей, ведаў асабіста.

"Бонд. Джеймс Бонд".
Иван Скиндер

Пред.След.

Вернуться в Иные темы