Pavel писал(а):Таксама ўражвае, што наведвальніца форуму Балейра лічыць патрэбным пісаць займеннік Я з вялікай літары. Бо тое не ёсць норма стандартнай расейскай мовы. Але гэта між іншым..Baleiro писал(а):Pavel, я понимаю, что вас колбасит от всего русского - и даже от правил РУССКОЙ грамматики, согласно которой именно ТАК и пишется - белОруССкий, белОруССкая... Ничем помочь не могу - большинство здесь на форуме, включая владельца (а не только Я) общается именно на русском языке, а правила написания русских слов не вы и не я устанавливаем, поэтому - вам остается только к докторам за медикаментозными препаратами для успокоения...
..Асноўнае ж:
1) Згодна правілаў расейскай граматыкі слова беларуский ці беларуская, -беларуское ўтвараецца ад назвы краіны "Республіка Беларусь", дзе гук "с" памягчаецца згодна з традыцыйным напісаньнем.
2) Корань слова застаецца нязьменным, таму менавіта "а", а не "о", якога ў коране слова няма ў прынцыпе. Бо корань - "Беларус", а не бел ды рус.Нават калі апошняе і можа памылкова здацца камусь з расейцаў. Што зразумела, але ж ненавукова. Бо народ з'яўляецца ад краіны, а не ад нейкіх пэўных колераў ды фарбаў.
Павел, мне показались Ваши рассуждения неубедительными. Вы рассуждаете для адекватных людей, а что бы остановить.... несвядомых, нужны другие аргументы. Вопрос же хамства и мелкого хулиганства остается опять же. Человек хочет побыдлячить, так или дайте ему такую возможность, учитывая личность Катерины.
Я например считаю, что человек должен выговорится... Понимаете, здесь не важна истина. Здесь нужен не то что доктор, а результат. А результат у нас с Вами пока неизменен.